1. Anasayfa
  2. Temalar

Blog İçin Wordpress Temasını Nasıl Yüklersiniz?

Blog İçin Wordpress Temasını Nasıl Yüklersiniz?
Blog İçin Wordpress Temasını Nasıl Yüklersiniz?
0

Wordpress bir blog kurmak istediniz ama tema seçimini nasıl yapacağınızı ve seçtiğiniz temanızı nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsunuz. İşte bu makalemiz tam size göre çünkü tam da bu konuyu detaylı bir şekilde anlatacak.

Sözü uzatmadan önce isterseniz tema seçimini nasıl yapabileceğinize dair kısa birkaç tane fikir belirtelim. İlk olarak belirlemeniz gereken şey görsel olarak okuyucunun üzerinde nasıl bir etki bırakacağınızdır. Yani sadece kaliteli bir yazı ve kaliteli bir görsel yüklemek yeterli olmayacaktır. Çünkü okuyucunun dikkatini çekecek olan şey bundan ibaret değildir. Hele ki uzun bir yazı yazmayı planlıyorsanız o zaman herşeyiyle bir bütün olacak şekilde hareket etmelisiniz. Bunun içinde gözü yoracak olan temadan ve renklerden uzak durmanız gerekiyor. Eğer okuyucunun gözlerini rahatsız ederseniz yazıyı akademik kariyeri yüksek olan biri de yazmış olsa okunmayacaktır.

Bana sorarsanız günde bir çok blog makalesi yazıyorum ve yazarken de pek çok blog sitesini inceliyorum. Benim için makaleyi kimin yazdığından ziyade blog içerisinde girdiğimde ilk olarak beni etkileyen şey tasarımın güzel olması, göze yumuşak gelmesi. Çünkü yazıya başlamamda bu çok etkili oluyor. Eğer benim gibi düşünenlerdenseniz o zaman hemen belirtelim birçok insanla aynı fikirdesiniz

Temanızı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Temanızı seçerken kesinlikle yumuşak renklerden oluşmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Aslında bir tema üzerindeki renk çemberi sizin için ok önemlidir. Renk çemberi ile ilgili olarak şöyle söyleyelim eğer arama motoruna “Color wheel” şeklinde yazarsanız karşınıza renk çemberi gelecektir.

Temada renk seçimi çok önemli bunun içinde seçtiğiniz temada renklerinizi kendiniz belirlemeniz gerekebilir.

Temada Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Temanızda karşıt renkleri kullanabilirsiniz. Karşıt renk denildiğinde her ne kadar aklınıza siyah ve beyaz geliyor olsa da bunu tercih etmiş olmanız siteniz için adeta bir kaos olacaktır. Mesela turuncu ile maviyi bir arada kullanabilirsiniz. Ya da sarı ile siyah şeklinde düşünebilirsiniz.  Renk seçimi konusunda internette bulabileceğiniz birçok online site olduğunu söyleyebiliriz. Blogunuzun içeriğiyle uyumlu olabilecek şekilde internetten renk konusunda destek almanız faydalı olabilir. Hatta bir örnek olması açısından binlerce insanın tercih ettiği https://color.adobe.com/tr/create/color-wheel adresini size önerebiliriz. Sanıyorum ki renk konusunda yazımızı biraz uzattık ama söylemeliyim çok önemli bir konudur.

İşte bu noktadan sonra asıl can alıcı konumuz başlıyor. Çünkü Blog sitesi denildiğinde ilk akla gelen platform Wordpress oluyor. Çünkü Wordpress’in amacı tamamen blog üzerine kurulmuştu. Güvenli, hızlı, esnek, geliştirilebilir olmasından dolayı blog siteniz konusunda kendinizi çok şanslı hissedebilirsiniz.

Wordpress Rehberi 10

Wordpress Tema Seçimi Nereden Yapılır?

Wordpress tema seçimi konusunda yardımcı olabilecek bizim sitemiz veya internette pek çok kaynak olduğunun altını çizelim ama siz işin biraz daha kolayına kaçmak istiyorsanız hemen https://www.wordpress.org/ adresine girebilirsiniz. Çünkü burada gerçekten de birbirinden güzel ve kaliteli binlerce temanın olduğunu söyleyebiliriz.

Belirttiğimiz siteye giriş yaptıktan sonra “Extend” bölümüne girmeniz gerekiyor. Buradan da “Themes” sekmesine tıklamalısınız. Bu sekmenin altında sağ tarafta en çok tercih edilen temalar var. Ben örnek olması açısından buradan seçmiş olduğum Pixel temasının kurulumunu paylaşayım

Pixel temasının linkine tıklayıp bilgisayarınıza indirdikten sonra FTP dizininize dosyalarınızı gönderebilirsiniz. Bunun için en kullanışlı program olan CuteFTP önerebilirim.

FTP dizininize bağlantınızı yaptıktan sonra ise public_html/wp-content/themes kısmına pixel temasının dosyalarını yolluyoruz. Tabi pixel teması .zip formatında iniyor klasöre çıkartmayı unutmayın.

Temamızı themes klasörüne attıktan sonra http://siteadi.com/wp-admin adresine giriş yaparak admin panelinize giriyorsunuz.

Görünüm > Temalar kısmına giriş yapıyorsunuz.

Attığınız temayı buluyorsunuz ve 3 seçenek orada bulunuyor, temayı etkinleştirmek için etkinleştir, ön izleme yapmak için ön izleme ve temayı silmek içinse sil seçeneğini kullanabilirsiniz.

Tüm işlemlerinizi tamamladıktan sonra artık temanızı etkileştirebilirsiniz.

Yapacağınız tüm işlemler bu kadar artık bir Wordpress temanız var hayırlı olsun.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir