1. Anasayfa
  2. Wordpress

WordPress Kullanım Alanları Nelerdir?

WordPress Kullanım Alanları Nelerdir?
WordPress Kullanım Alanları Nelerdir?
0

Wordpress yazılımı ilk olarak blog yazıları için tasarlanmış olsa da özellikleri ve kullanım kolaylığı sayesinde zaman içerisinde daha popüler hale gelmeyi başarmıştır. Bugün baktığımızda Wordpress platformunun neredeyse kullanım alanı sınırsızdır.

Biz kullanıcıların kafasında fikir olması açısından bu yazımızda Wordpress kullanım alanları nelerdir? Bu konu hakkında bir makale hazırlayalım istedik.

Blog Siteleri

Bir blog sitesi oluşturmak istediğinizde muhtemelen sizin de tercih edeceğiniz Wordpress alt yapısı olacaktır. Çünkü kullanıcı dostu olması ve araçlarının daha gazla olması her türlü blog yazarının hikâyesini daha fazla insanla paylaşmasını kolaylaştırmıştır.

Kurumsal Siteler

Wordpress, işletmeler içinde oldukça önemli bir tercih olmuştur.  İsteyen her işletme web sitesinin alt yapısını Wordpress olarak kurabilir, ürün ve hizmetlerini tanıtabilir, müşteri hizmetlerini yönetebilir ve online satışlarını gerçekleştirebilir.

E-Ticaret Siteleri

Günümüzün popüler iş kolları arasında sayılan elektronik ticaret artık kurumsal firmaların ihtiyacı olmanın çok daha üzerine çıkmıştır. Farklı eklentiler sayesinde bir e-ticaret sitesine dönüştürebilir ve insanlar bu platform üzerinde mağazalar açarak ürünlerinin satışlarını hem Türkiye hem de dünyaya rahatlıkla yapabilir.

Portfolyo Siteleri

Portfolyo sitelere örnek verecek olursak Freeleancer çalışanlar ya da yaratıcı profesyonel Wordpress alt yapısını kullanarak kendi portfolyolarını kolayca başka insanlara duyurabilirler. Daha önce yaptıkları işlerden tutunda yapabilecekleri tüm işlere varıncaya kadar kendi sitelerinde bunu kolayca tanıtabilir ve sunabilirler.

Eğitim Siteleri

Eğitim hiçbir zaman ihtiyacın dışına çıkmayacak bir sektördür. Eğitim siteleri ya da e-platformların çoğuna baktığımızda ise Wordpress alt yapısına sahiptir. Örneğin öğretmenler, öğrenciler, akademisyenler ve kurslar kendilerine erişimi sağlayabilmek için Wordpress kullanmayı tercih edebilirler.

Sosyal Platformlar

Bugün sosyal platformlar denildiğinde akla her ne kadar belli başlıları geliyor olsa da aslında forumların ya da sohbet sitelerinin de sosyal bir ağ olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna benzer platformlar ise Wordpress alt yapısını kullanarak daha fazla kullanıcıya erişmek isteyebilirler.

Forumlar

Forumlar insanların dijital dünyada bir araya geldikleri, fikir alışverişi yaptıkları, soru sordukları ve cevaplarını buldukları önemli bir yerdir. Wordpress ise forum oluşturmak için kolayca kullanılabilir. bbPress gibi eklentiler kullanılarak insanlar kendi tartışma alanlarını oluşturabilirler.

Yukarıda Wordpress’in nerelerde ve hangi sektörlerde kullanılabileceğine dair örnekler yer almaktadır. Platformun esnek olması ve daha fazla genişletiliyor olması kişisel kullanımdan tutunda kurumsal kullanıma varıncaya kadar pek çok alanda değerlendirilmesine neden olmuştur. Kısacası Wordpress kullanım alanları sadece yukarıda sıraladıklarımızla sınırlı değildir. Aklınıza gelebilecek birçok sektörde Wordpress bir site tercih edilebilir.

Wordpress Rehberi 2

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

Wordpress platformunun dünya geneline baktığımızda milyonlarca site tarafından kullanıldığını görebiliyoruz. Peki, bu platformun bu kadar kullanışlı olmasının altında yatan asıl nedenler nedir.  İşte makalemizin bu bölümünde Wordpress kullanmanın avantajlarını sizinle paylaşalım istedik.

En önemli özelliği açık kaynak ve ücretsiz olmasıdır. Yani bu demek oluyorken herkes Wordpress’i ücretsiz olarak indirip kendi ihtiyacı doğrultusunda özelleştirerek kullanabilir. Bütçesi sınırlı olan kişiler para vermeden sınırlı düzenlemeler yapabiliyorken para ödeyenler sınırsız düzenlemeler yapabilirler.

Günümüzde internet kullanımının büyük bir çoğunluğu cep telefonları üzerinden oluyor. Doğal olarak insanlar merak ettikleri bir kelimeyi Google yazmak için cep telefonlarındaki arama motorlarını tercih ediyorlar. İşte Wordpress’in avantajlarından bir tanesi de mobil uyumlu olmasıdır. Yani ister bilgisayarınızdan, ister cep telefonunuzdan isterseniz tabletinizden bir siteye girin bozulmadan kolayca aradığınız bilgilere erişim sağlayabiliyorsunuz.

Bir internet sitesinin kullanıcı dostu olması çok önemlidir. İnsanlar siteye girdiklerinde aradıklarını kolayca bulabilmesi satın almayı ya da bilgi edinmeyi kolaylaştırır. Wordpress ise tüm sektörlerde buna önem vermektedir. Yani kullanıcı dostu arayüzü sayesinde herkes kolayca aradığını bulabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir.

Avantajlarından birisi de özelleştirilebiliyor olmasıdır. Yani ücretsiz olarak binler5ce tema ve eklentiye erişim sağlayabilir, pro seçeneklerini kullanarak daha fazla işlevsel hale getirebilirsiniz.

Wordpress’in önemli noktalarından birisi de SEO uyumlu olmasıdır. Yani arama motorlarının istediği ne varsa bu yönde hazırlanmıştır.

Wordpress kullanım alanları ya da kafanıza takılan herhangi bilgi için https://wordpressrehberi.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir