1. Anasayfa
  2. Wordpress
Trendlerdeki Yazı

WordPress Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?

WordPress Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?
WordPress Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?
0

Wordpress dünyada en çok kullanılan web site alt yapılarının başında geliyor. Eğer wordpress bir siteniz varsa veya yaptırmayı düşünüyorsanız muhtemelen yazı ekleme konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekecek. Çünkü sitenize yapacağınız güncellemelerde yazı eklemek oldukça önemli bir konudur. SEO’nun da bir parçası olan yazı eklemenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • İlk adım olarak, WordPress yazı eklemek için sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Giriş bilgilerinizle oturum açtığınızda, karşınıza yönetici paneli gelecektir.
  • Sol taraftaki menüde “Yazılar” başlığını bulun ve üzerine tıklayın. Ardından açılan alt menüden “Yeni Ekle” seçeneğine tıklayın. Bu, yeni bir yazı eklemek için gerekli olan sayfaya yönlendirecektir.
  • Yeni yazı ekleme sayfasında, yazınız için başlık ve içerik kutuları bulunur. Başlığı yazın ve ardından yazınızın içeriğini yazın veya yapıştırın.
  • Yazı biçimini seçmek isterseniz, sağ üst köşede bulunan “Format” kutusundan uygun olanı seçebilirsiniz. Örneğin, “Standart”, “Galeri”, “Video”, “Ses” gibi seçenekler bulunabilir.
  • Yazınızı uygun kategorilere ve etiketlere atayabilirsiniz. Bunun için sağ taraftaki “Kategoriler” ve “Etiketler” bölümlerine tıklayın ve uygun seçenekleri belirleyin.
  • İsterseniz yazınıza bir öne çıkan görsel ekleyebilirsiniz. Bunun için sağ taraftaki “Öne Çıkan Görsel” bölümündeki “Görsel Ekle” düğmesine tıklayın ve bir görsel seçin veya yükleyin.
  • Yazınızın ne zaman yayımlanacağını veya hemen mi yayımlanacağını belirleyebilirsiniz. Bunun için sağ taraftaki “Yayımlama” bölümündeki “Hemen Yayımla” düğmesine tıklayın veya istediğiniz yayımlama tarihini belirleyin.
  • Yazınızı yayımlamak için sağ üst köşedeki “Yayımla” düğmesine tıklayın. Eğer daha sonra düzenlemek üzere bir taslak olarak kaydetmek isterseniz, “Taslak Olarak Kaydet” düğmesine tıklayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, WordPress sitenize yeni bir yazı ekleyebilir ve yayınlayabilirsiniz. Yeni eklenen yazılarınız sitenizin ana sayfasında veya ilgili kategorilerde görünecektir.

WordPress Toplu Yazı Silme

Wordpress yazı eklemek kadar çıkarmakta mümkündür. Örneğin daha öncesinden sitenizde bulunan yazıları silebilme imkanına sahipsiniz. Üstelik bu yazıların sayısı ne kadar çok olursa olsun toplu olarak da silebiliyorsunuz. Peki, bunu nasıl yapabileceğinizi merak ediyor musunuz? Sorunun yanıtı evet ise aşağıdaki adımları dikkatlice okuyun.

  • İlk adım olarak, WordPress sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Giriş bilgilerinizle oturum açtığınızda, karşınıza yönetici paneli gelecektir.
  • Sol taraftaki menüden “Yazılar” başlığını bulun ve üzerine tıklayın. Ardından açılan alt menüden “Tüm Yazılar”ı seçin. Bu, tüm yazılarınızın listelendiği bir sayfaya yönlendirecektir.
  • Yazıları toplu olarak silmek istediğinizde, listeden silmek istediğiniz yazıları seçin. Yazıları seçmek için yanlarında bulunan onay kutularını işaretleyebilirsiniz. Birden fazla yazı seçmek için Ctrl (Cmd) tuşuna basılı tutarak seçim yapabilirsiniz.
  • Yazıları seçtikten sonra, üst kısımda bulunan “Toplu İşlemler” açılır menüsünü bulun. Bu menüden “Sil” seçeneğini seçin.
  • “Sil” seçeneğini seçtikten sonra, işlemi onaylamak için “Uygula” düğmesine tıklayın. WordPress, seçtiğiniz yazıları toplu olarak siler.
  • Yazılar başarıyla silindikten sonra, “Silinenler” bölümüne giderek silinen yazıları kontrol edebilirsiniz. Eğer yanlışlıkla bir yazıyı sildiyseniz, buradan yazıyı geri yükleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, WordPress sitenizdeki yazıları toplu olarak silebilirsiniz. Ancak lütfen dikkatli olun ve yanlışlıkla önemli yazıları silmemeye özen gösterin.

WordPress Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?
WordPress Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?

WordPress Yazıları Yoruma Kapatma

Yazıları yazma veya silmenin dışında başka yapabileceğiniz uygulamalardan bir tanesi de yoruma kapatmaktır. Aşağıdaki yolu izlemeniz halinde yazdığınız ya da daha önce yazılmış olan yazıları yoruma kapatabilirsiniz.

  • İlk adım olarak, WordPress sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Giriş bilgilerinizle oturum açtığınızda, karşınıza yönetici paneli gelecektir.
  • Sol taraftaki menüden “Yazılar” başlığını bulun ve üzerine tıklayın. Ardından açılan alt menüden “Tüm Yazılar”ı seçin. Bu, tüm yazılarınızın listelendiği bir sayfaya yönlendirecektir.
  • Yorumları kapatmak istediğiniz yazıyı bulun ve üzerine gelerek “Düzenle” seçeneğine tıklayın. Bu, yazının düzenleme ekranını açacaktır.
  • Yazı düzenleme ekranında, sağ üst köşede bulunan “Ekran Seçenekleri” düğmesine tıklayın. Ardından açılan menüden “Yorumlar” seçeneğini işaretleyin. Bu, yazı düzenleme ekranına yorumlar bölümünü ekleyecektir.
  • Yorumlar bölümü ekranda görünür hale geldikten sonra, aşağıya doğru kayarak “Yorumları Kapat” kutusunu işaretleyin.
  • Yorumları kapatmayı seçtikten sonra, düzenleme ekranının sağ üst köşesinde bulunan “Güncelle” düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir