1. Anasayfa
  2. Eklentiler
Trendlerdeki Yazı

WordPress’e Google Analytics Ekleme

WordPress’e Google Analytics Ekleme
WordPress’e Google Analytics Ekleme
0

Wordpress’in en önemli özelliklerinden bir tanesi de eklentileri kullanarak daha fazla özelleştirme elde etmek. Bunlardan bir tanesi de Google Analytics gibi bir eklentiyle sitenin genel durumunu takip etmektir. Bu eklentiyi sitenize nasıl eklemeniz gerektiği ise aşağıda tarif edilmiştir.

WordPress’e Google Analytics eklemek oldukça basittir. İşte adım adım bir rehber:

Google Analytics Hesabı Oluşturun:

Eğer bir Google Analytics hesabınız yoksa, Google Analytics adresinden bir tane oluşturun. “Web” seçeneğini seçerek yeni bir web özelliği ekleyin.

Web Özelliğini Ayarlayın:

Web özelliği oluştururken sitenizin adını, URL’sini ve kategori bilgilerini girin. Ziyaretçi verilerinizi saklamak için bir Ziyaretçi İlk Parti İzleme (First Party Tracking) ayarı yapabilirsiniz.

İzleme Kodunu Alın:

Web özelliğini oluşturduktan sonra size bir izleme kodu sağlanacaktır. Bu kod, sitenizde Google Analytics’i etkinleştirmek için kullanılır.

WordPress’e Google Analytics Ekleme
WordPress’e Google Analytics Ekleme

WordPress’te Google Analytics Eklentisi Kullanma (Opsiyonel):

WordPress sitenizi yönetici paneline giriş yapın. Sol menüden “Eklentiler” bölümüne gidin ve “Yeni Ekle” seçeneğine tıklayın. “MonsterInsights” gibi popüler bir Google Analytics eklentisi arayın ve kurulumunu yapın. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, ayarlar bölümünden Google Analytics hesap bilgilerinizi girebilir ve izleme kodunuzu ekleyebilirsiniz.

Manuel İzleme Kodunu Eklemek (Opsiyonel):

Eğer eklenti kullanmak istemiyorsanız, izleme kodunu manuel olarak ekleyebilirsiniz.

WordPress yönetici panelinde, “Görünüm” -> “Theme Editor” bölümüne gidin.

Sağ tarafta bulunan “header.php” dosyasını seçin.

<head> etiketi içine Google Analytics izleme kodunu ekleyin.

Değişiklikleri kaydedin.

Kontrol Etme:

İzleme kodunun doğru bir şekilde eklenip eklenmediğini kontrol etmek için Google Analytics hesabınıza gidin. “Raporlar” bölümünde gerçek zamanlı verilere bakarak doğrulama yapabilirsiniz.

Not: Google Analytics izleme kodunun doğru çalışması biraz zaman alabilir. Verilerin güncellenmesi birkaç saat sürebilir.

Google Analytics Faydaları Nelerdir?

Google Analytics, bir web sitesinin performansını ölçmek, ziyaretçi davranışlarını analiz etmek ve pazarlama stratejilerini geliştirmek için kullanılan güçlü bir web analitiği aracıdır. İşte Google Analytics’in sağladığı bazı önemli faydalar:

Ziyaretçi Analitiği:

Ziyaretçi sayıları, demografik bilgiler, cihaz kullanımı gibi verilerle ziyaretçilerin davranışlarını anlama imkanı sunar.

Hangi bölgelerden, hangi cihazlardan ve hangi tarayıcılardan ziyaretçi geldiğini görebilirsiniz.

Sayfa Analitiği:

Hangi sayfaların daha popüler olduğunu, ziyaretçilerin en çok hangi sayfalarda vakit geçirdiğini analiz eder.

Çıkış sayfalarını belirleyerek hangi sayfalarda ziyaretçilerin sitenizi terk ettiğini görebilirsiniz.

Dönüşüm İzleme:

Hedefler belirleyerek, kullanıcıların sitenizde istediğiniz eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini takip edebilirsiniz.

Örneğin, bir ürün satın alımı veya bir form doldurma gibi dönüşümleri izleyebilirsiniz.

Trafiği Anlama:

Sitenize gelen trafik kaynaklarını (organik arama, sosyal medya, doğrudan, referanslar) ve bu kaynaklardan gelen ziyaretçi sayılarını görebilirsiniz. Hangi pazarlama stratejilerinin daha etkili olduğunu belirleyebilirsiniz.

Hız Analitiği:

Sayfa yükleme süreleri ve performans verileri ile site hızınızı değerlendirir. Yavaş yüklenen sayfaların belirlenmesi ve optimize edilmesi için kullanışlıdır.

Mobil Uyum Analitiği:

Mobil cihazlardan gelen trafiği ve mobil ziyaretçi davranışlarını analiz eder. Mobil cihazlarda sık yapılan aramaları ve hedeflenen cihazlarda daha iyi performans için optimizasyonları belirlemenize yardımcı olur.

Reklam Kampanyası Analitiği:

Google Analytics, Google Ads ve diğer reklam kampanyalarının performansını izlemenizi sağlar. Harcanan bütçe ile elde edilen dönüşümleri değerlendirerek reklam stratejilerinizi optimize etmenize yardımcı olur.

Raporlama ve Veri Görselleştirme:

Kapsamlı raporlar ve grafikler aracılığıyla verileri anlayabilir ve raporlayabilirsiniz.Özelleştirilebilir raporlar oluşturabilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Google Analytics, bu faydalarıyla web sitenizin performansını sürekli olarak iyileştirmenize ve ziyaretçi deneyimini optimize etmenize yardımcı olan kritik bir araçtır.

Wordpress sitesinde daha fazla kullanabileceğiniz eklentilerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu eklentiler hakkındaki geniş bilgiler için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir