1. Anasayfa
  2. Eklentiler

Wordpress Site Nasıl Anlaşılır?

Wordpress Site Nasıl Anlaşılır?
Wordpress Site Nasıl Anlaşılır?
0

Wordpress site nasıl anlaşılır? Sorusu özellikle web sitesi kurmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu makalemizde tasarımını beğendiğiniz ancak içerik yönetim sisteminin ne olduğunu bilmediğiniz bir siteyi nasıl tespit edebilirsiniz onu açıklayalım istedik.

Aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri denediğinizde sitenin Wordpress site olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

Wordpress ilk olarak blog yazmak için geliştirilmiş olsa da zamanla pek çok kategoride tercih edilir olmuştur. Haber sitesinden kurumsal siteye, blog sitesinden e-ticaret sitesine varıncaya kadar herşeyi kolayca yapabiliyorsunuz. Doğal olarak işleri bu kadar kolaylaştıran bir sisteme de ilk baktığınızda anlayabilmeniz kolay olmuyor.

Eğer sizde girdiğiniz sitenin Wordpress olup olmadığını merak eden biriyseniz o zaman yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Admin Panelinden Kontrol

Wordpress bir site eğer değiştirilmezse genel olarak aynı panel üzerinden giriş yapar. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak siteadi.com/wp-admin gibi değerlendirebiliriz. Yani ilk bakmanız gereken yöntem bahsettiğimiz şekilde olabilir.

Login Panelinden Giriş

Sitenin Wordpress olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da login girişi üzerinden erişmeye çalışmaktır. Bunu yapabilmeniz için aşağıdaki yolu benzer bir şekilde deneyebilirsiniz.

  1. Tarayıcınızın adres çubuğuna sitenizin adresini yazın (örneğin, www.örneksite.com).
  2. Ardından, adres çubuğuna ” wp-login.php ” ekleyin (örneğin, www.örneksite.com/ wp-login.php) ve Enter tuşuna basın.
  3. Bu, sizi WordPress giriş sayfasına yönlendirecektir. Bu şekilde sitenin Wordpress olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Kaynak Kodlarını İnceleme

Bir WordPress sitesinin kaynak kodlarını incelemek için tarayıcınızın geliştirici araçlarını kullanabilirsiniz. Tarayıcı geliştirici araçları, sayfaların HTML, CSS ve JavaScript kodlarını incelemenize, hata ayıklamanıza ve sayfanın performansını analiz etmenize olanak tanır. Tarayıcınızda hoşunuza giden web sitesi açıkken, sağ tıkladıktan sonra “İncele” seçeneğini seçerek geliştirici araçlarını açabilirsiniz. “Sayfa Kaynağını Görüntüle” seçeneğine tıklıyoruz. Ardından CTRL + F yaparak Wp-content, wordpress, wp-includes kelimelerinden herhangi birini aradığınızda sonuca ulaşıyorsanız, sitenin WordPress olduğunu anlayabilirsiniz.

Wordpress Site Nasıl Anlaşılır?
Wordpress Site Nasıl Anlaşılır?

Web Sitesini isitwp.com’dan Kontrol Etme

IsItWP.com, bir web sitesinin hangi platformda oluşturulduğunu ve hangi temayı veya eklentileri kullandığını kontrol etmek için kullanılan bir araçtır. Ancak, sitenin güvenliği ve gizliliği açısından, başka bir kişinin web sitesini kontrol etmek her zaman etik değildir ve genellikle izin gerektirir.

IsItWP.com’un ana kullanım alanı, bir kişinin kendi web sitesini kontrol etmesi veya başka bir kişinin web sitesini kontrol etmek için izin almasıdır. Web sitesi sahibiyseniz ve kendi sitenizi kontrol etmek istiyorsanız, IsItWP.com’u kullanabilirsiniz. Ancak, başka bir kişinin sitesini kontrol etmeye çalışmak, gizlilik ihlali ve etik sorunlar doğurabilir.

Ayrıca, unutulmaması gereken bir nokta da IsItWP.com’un ve benzeri araçların verileri tamamen güncel ve doğru tutma garantisi olmamasıdır. Web sitesi sahipleri, kullandıkları platformları ve diğer detayları gizleyebilir veya değiştirebilirler.

Sitenin Alt Kısmına Göz Atın

Wordpress sitelerin altında genellikle Wordpress’le yapıldığına dair simgeler vardır. Ancak bu şekilde tespit etmek hem kolay hem de zor olabilir. Çünkü bu simge sitenin sahibi tarafından istenildiğinde kolayca kaldırılabilmektedir.  

Tarayıcı Eklentisi Kullanın

WordPress kullanılan bir web sitesini tarayıcı eklentisiyle kontrol etmek için birkaç farklı seçenek vardır. Bu tür eklentiler genellikle tarayıcınıza entegre edilen ek araçlar veya uzantılar olarak çalışır. Ancak, bu eklentilerin kullanımı sınırlı olabilir ve genellikle web sitesi sahibinin izni olmadan detaylı bilgilere erişme yeteneği bulunmamaktadır. Bu nedenle, bir web sitesini kontrol etmeden önce, gizlilik ve etik konularını göz önünde bulundurmalısınız.

Tarayıcı eklentisi olarak kullanılabilen bazı araçlar şunlar olabilir:

BuiltWith: Web sitelerinin teknik alt yapılarını ve kullanılan teknolojileri analiz eden bir eklentidir. Tarayıcı uzantısı olarak mevcut olup, web sitesinin kullandığı temalar, eklentiler, CMS (içerik yönetim sistemi) ve diğer teknik detayları gösterir.

Wappalyzer:  Web sitelerinin kullanılan teknolojilerini belirleyen bir eklentidir. Tarayıcı eklentisi olarak kullanılabilir ve bir web sitesinin hangi platformda (örneğin, WordPress) oluşturulduğunu tespit edebilir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir